Combina culorile si creeaza o pereche de pantofi doar a ta


culori piele naturala pentru personalizare incaltaminte

Culorile ne influențează starea de spirit, ne dau încredere în noi, ne relaxează sau ne trezesc emoții puternice și pot influența percepția celorlalți asupra noastră, așa că de ce să nu ne bucurăm de puterea lor în fiecare zi? Cum? Prin lucrurile cu care ne înconjurăm cel mai des. Și cum nouă, fetelor, ne place în mod deosebit să ne înconjurăm de pantofi, iată pe ce vom aplica ”lecția” de astăzi!

De idei și surse de inspirație ne lovim oriunde privim - pe stradă, în vitrinele magazinelor sau pe rețelele sociale - așa că nu avem nicio scuză să nu purtăm culorile care ne inspiră și ne reprezintă cu adevărat. Și nu doar printr-un accesoriu discret, ci și la o scară puțin mai mare, prin încălțări și articole vestimentare. Cum astăzi vorbim despre pantofi, plăcerea vinovată a multora dintre noi, te provocăm ca, cu proximă ocazie, să renunți la clasicele variante negru sau maro și să îndrăznești combinații mult mai curajoase! Ce ai de câștigat? Un plus de originalitate și de încredere în tine.

pantofi oxford - piele naturala negru, maro, albastru, polka dots, imprimeu floral

Data viitoare când îți cumperi o pereche nouă de încălțări, fie ele balerini sau pantofi sport, pantofi Oxfords sau cu toc, cizme sau botine, alege altceva decât ce ai fi ales în mod normal din punct de vedere cromatic - poate o culoare puternică sau o combinație de culori cu factorul ”wow”? Prin personalizarea unei perechi de pantofi în culori vibrante, nu vei simți că faci o schimbare radicală în stilul tău vestimentar, dar vei reuși cu siguranță să te faci remarcată într-un mod plăcut.

O pereche de pantofi cu design clasic, dar ”with a twist”, nu numai că poate scoate din anonimat o ținută monocromă sau minimalistă, dar va atrage toate privirile prietenelor și colegelor de birou.

pantofi oxford - piele naturala polka dots si imprimeu sarpe

Să trecem la lucruri concrete! Cum combinăm, deci, culorile, pentru o pereche de pantofi ”altfel”?

Găsește-ți inspirația în natură!

Natura este o sursă inepuizabilă de idei atunci când vine vorba de culori. De exemplu, în sezonul cald, verdele este prezent pretutindeni în natură și nu îți trebuie un ochi critic pentru a observa că verdele se potrivește cu aproape orice - verde + maro, verde + bleu, verde + violet, verde + galben (dacă ne gândim la un câmp cu toporași sau la un lan de floarea soarelui) - sunt combinații familiare ochiului uman, care pot fi preluate cu ușurință și în ținutele noastre. Sigur, de cele mai multe ori, vom opta pentru tonuri și nuanțe ale acestor culori, în locul culorilor primare - verde + bej, vernil + lila - pentru un efect mai echilibrat.

Temperează culorile puternice cu cele neutre!

Dacă te reprezintă o culoare puternică precum turcoaz, fuchsia, roșu sau oranj, dar nu ești sigură cu ce ”se potrivește”, poți să o combini, oricând, cu alb, negru sau cu o nuanță neutră de bej sau crem.

Un lucru important de reținut, inclusiv în personalizarea pantofilor preferați, este că nuanțele de bej, crem și gri sunt numite culori neutre pentru că au un efect neutru asupra stării noastre de spirit (nu calmează, nu activează) și pot fi utilizate cu succes ca și culori de trecere între două culori puternice.

piele naturala culori aprinse in combinatie cu bej,roz

 Ghidează-te după roata culorilor!

Cunoscuta roată a culorilor este cel mai util și la îndemână instrument după care ne putem ghida în combinarea culorilor. Apelează la ea cu încredere atunci când vrei să-ți personalizezi o pereche de pantofi sau o ținută.

roata culorilor- pantofi personalizati

 1. Combină culorile diametral opuse pe roată - așa numita schemă a culorilor complementare.

Alăturând roșu cu verde, galben cu violet sau albastru cu oranj, vei obține, cu siguranță, o pereche de pantofi statement, care vor deveni subiect de conversație. Dacă vrei o variantă mai cuminte, optează pentru nuanțe mai temperate ale acestor culori.

culori complementare de piele naturala
 1. Alege două culori/nuanțe situate una lângă alta pe roata culorilor - schema culorilor alăturate.

În acest caz, vom avea de-a face cu o culoare primară/secundară și una terțiară, obținută prin combinarea unei primare cu una secundară (exemplu: roșu + roșu-oranj; oranj + galben-oranj).

 1. O altă schemă cromatică întâlnită frecvent - o deviere de la schema culorilor complementare - este schema complementarelor cu disjuncție.

Aceasta presupune combinarea unei culori primare/secundare cu diferite nuanțe ale complementarei sale - de exemplu, roșu/bordó + verde lime + verde închis. Rezultatul va fi unul fresh, dar temperat.

culori complementare cu disjunctie din piele naturala

Ton sur ton - o rețetă care funcționează de fiecare dată!

Una dintre cele mai în vogă combinații la ora actuală, care poate fi aplicată cu succes și în personalizarea încălțărilor, este ”ton sur ton” - în traducere, combinarea a două sau a mai multor nuanțe ale aceleiași culori - o schemă cu care e greu să dai greș, iar opțiunile sale sunt, practic, nelimitate. Efectul va fi unul chic și deloc plictisitor. Bleu azul + bleumarine navy, roșu + bordó, oranj + cărămiziu, maro + bej, you name it.

ton sur ton piele naturala variatii de rosu si maro

 Joacă-te cu pattern-uri și texturi!

De exemplu, pentru personalizarea unei perechi de pantofi Oxfords, poți combina pielea nappa sau pielea lăcuită cu o piele velur cu imprimeu floral/ polka dots sau același tip de piele, în două variante - de exemplu, gri velur + gri velur cu leopard print sau bej nappa + bej nappa texturat.

patternuri piele naturala

Un alt tip de piele naturală extrem de popular este pielea perforată, pe care o poți pune cel mai frumos în valoare alături de pielea nappa sau lăcuită uni.

pantofi oxford piele naturala albastru si maro

Acum, pentru a aplica aceste trucuri, te invităm în secțiunea de personalizare din pagina fiecărui model de pe doiatomi.ro, unde vei găsi multe dintre sugestiile de mai sus! Te provocăm să dai frâu imaginației tale și să-ți înnoiești garderoba cu o pereche unică de încălțări - noi îți punem la dispoziție o gamă de peste 50 de tipuri de piele naturală.

Abia așteptăm să aflăm ce combinații de culori și pattern-uri te-au inspirat!


20 comentarii


 • eyelewu

  ] Ievoreey eix.ftuh.doiatomi.ro.ggc.rf http://slkjfdf.net/


 • asihitoj

  ] Aciuqo hwb.tqgp.doiatomi.ro.kpl.qi http://slkjfdf.net/


 • okabavoseyu

  ] Epiqicil yfj.uoef.doiatomi.ro.vjv.ca http://slkjfdf.net/


 • igupoceseme

  ] Ukocuveu ciw.dilt.doiatomi.ro.fwh.oo http://slkjfdf.net/


 • exavucoevu

  ] Adexoyi jfu.fuhe.doiatomi.ro.ccn.yj http://slkjfdf.net/


Lasa un comentariu